De största hemligheterna inom online poker

 

Av alla tips jag fått under mina tre år som jag spelat poker online är det ett som är i en klass för sig – ha tålamod. Tålamod är vad som gör eller förgör en internetspelare.

Då och då kommer du att få kalla kort i veckor, och bra spelare lär sig hantera dessa perioder. En generell regel i poker är att genom att spela för höga limits kommer du busta riktigt snabbt, men att spela utan tålamod kommer att busta dig ännu snabbare.

Professionella pokerspelare är extremt tålmodiga

Du kommer inte att hitta en professionell pokerspelare som är otålig eftersom poker är ett spel som man vinner i det långa loppet. Det är tillräckligt med tur inblandat i poker för att fisken skall komma tillbaka, men de bästa spelarna vet att det är mer fluktuationer i poker än på börsen och den bästa planen är att spela tålmodigt.

Jag har hört att man kan behöva spela i 1400 timmar innan man kan förvänta sig att göra en profit. Jag kan inte säga att jag tror helt och fullt på det men jag tror att man skall ta poker månad för månad. Om du spelar bra och tålmodigt bör de flesta månaderna sluta med positiv utgång.

Då och då kommer du ha en dålig streak och förlora en månad. Om du sen märker att du förlorar månad efter månad bör du fråga dig själv om tålamodet kan vara problemet.

Det finns två typer av otålighet:

Beta för många händer.
Spela för många händer.

Beta för mycket med förlorande händer

Även om du bara spelar de bästa händerna kan du spela otåligt. Du kan lägga in för mycket pengar i potten med förlorande händer. Säg att du höjer med kungar och får tre som synar. Ett ess kommer på floppen men du betar ändå. Du blir höjd och du vet att du är slagen. Bra spelare vet att de skall lägga handen och gör det. Otåliga spelare inser inte att de är slagna, och kommer att fortsätta spela handen som att de sitter på nötterna.

Du vill alltid beta och höja med bra händer men du vill aldrig vara den som lägger in döda pengar i potten. Om du exempelvis missar floppen med AK är det dags att dra ner på tempot och inte börja göra tokiga saker bara för att handen ser bra ut innan floppen. Det kommer fler potter då du kommer att träffa bättre.

Spela för många händer

Du kan också spela för många händer. Att stirra på din dataskärm under en åttatimmarssession kan vara tråkigt. Det kan leda till att många blir trötta och börjar spela för löst; det blir enklare att trycka på call-knappen istället för att fortsätta att vara alert.

Det bästa rådet jag kan ge för att inte bli trött och uttråkad under långa pokersessioner är att bara spela när du känner dig alert. Annars kommer du troligtvis bli ointresserad av att spela din bästa poker och börja hoppas på att turen skall leda dig till pengarna. Lär dig logga ut när du känner dig trött.

Vi ses vid borden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *